Argentína si po Nemecku chce zgustnúť aj na Brazílii

NETKY.SK • 10 Október 2014, 12:20 • 2 min
Argentína si po Nemecku chce zgustnúť aj na Brazílii

PEKING - Začiatkom septembra futbalisti Argentíny zaskočili Nemcov na ich pôde v Düsseldorfe (4:2) v "repríze" finálového stretnutia majstrovstiev sveta 2014, o čosi podobné sa zverenci Gerarda Martina idú pokúsiť aj v ďalšom prípravnom stretnutí - tentoraz však proti večným arcirivalom z Brazílie.

slovakia

left justify in out

Duel juhoamerických veľmocí prichýli Vtáčie hniezdo v Pekingu s úvodným výkopom v sobotu o 14.05 h SELČ. "Radi by sme Brazílčanom vyparatili to, čo Nemcom. Ide o najvýznamnejšie svetové futbalové derby bez ohľadu na to, kde sa odohráva. Píše sa v ňom história," poznamenal podľa goal.com tréner Martino, ktorý po striebornom šampionáte vystriedal vo funkcii Alejandra Sabellu. Nového kouča majú aj "kanárici", Luiza Felipeho Scolariho nahradil Dunga.

 

V čínskej metropole nebude v sobotu chýbať ani kapitán Argentínčanov Lionel Messi, ktorý vynechal spomenutý duel v Nemecku, kde ho však dokonale zastúpil Ángel di María. Na tri góly prihral a štvrtý sám strelil. Do brazílskej zostavy sa po 18-mesačnej absencii vracia záložník Kaká aktuálne pôsobiaci v Sao Paule. "Som nesmierne rád, že môžem byť späť. Po dlhom odlúčení vnímam tento návrat ako odmenu za odvedenú prácu. Dôkaz, že som asi niečo robil dobre. Verím, že najmä skúsenosťami môžem tímu pomôcť," poznamenal 32-ročný stredopoliar, svetový hráč roka 2007. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies