Argentína má prvý prípad miestnej nákazy vírusom zika, zrejme pohlavným stykom

NETKY.SK • 27 Február 2016, 08:20 • 2 min
Argentína má prvý prípad miestnej nákazy vírusom zika, zrejme pohlavným stykom

BUENOS AIRES - Argentínske úrady dnes oznámili, že zistili prvý prípad miestnej nákazy vírusom zika, a vyhlásili, že ide očividne o prenos pohlavným stykom.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva v argentínskej provincii Córdoba dnes uviedlo, že nemenovaná žena nakazená vírusom zika v poslednom období nikam necestovala. Ministerstvo dodalo, že pacientka sa zrejme vírusom nakazila pohlavným stykom s mužom, u ktorého sa prejavili príznaky infekcie po návšteve Kolumbie. Tá patrí ku krajinám, ktoré sú výskytom vírusu zika najhoršie zasiahnuté, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

Oficiálne zdroje predtým hlásili štyroch nakazených ľudí v Argentíne, všetci sa však infikovali pri ceste do zahraničia.

Zika sa vo všeobecnosti šíri uštipnutím komárom, hoci predstavitelia zdravotníctva USA prešetrujú viac ako desať možných prípadov nákazy, keď sa vírus mohol preniesť na danú osobu pri sexe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies