Argentína je favorit proti nováčikovi, Messi bez osobky

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 11:28 • 2 min
Argentína je favorit proti nováčikovi, Messi bez osobky

RIO DE JANEIRO - Duel Argentína - Bosna a Hercegovina bude prvým, čo ponúka itinerár základnej F-skupiny na jubilejných XX. majstrovstvách sveta vo futbale v Brazílii. Spomenutý zápas sa uskutoční o polnoci SELČ z nedele na pondelok (15. - 16. júna) v Riu de Janeiro na slávnom štadióne Maracana.

slovakia

left justify in out

Argentína ako jeden z ašpirantov na popredné umiestnenie na MS 2014 bude favoritom proti jedinému nováčikovi na tohtoročnom záverečnom turnaji. Juhoameričania figurujú v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v najčerstvejšom júnovom vydaní na 5. mieste, reprezentácia Bosny a Hercegoviny je na 21. priečke. Ostatný vzájomný súboj týchto dvoch krajín sa skončil 19. novembra 2013 triumfom Argentíny 2:0, keď oba góly v americkom St. Louis strelil Sergio Agüero. 

 

"Myslím si, že máme dobrú skupinu. Bosna a Hercegovina, Nigéria a Irán sú fyzicky zdatní, náš najbližší protivník z Bosny disponuje navyše aj skvelou technickou vyspelosťou," citoval portál fifa.com slová 59-ročného trénera Argentíny Alejandra Sabellu, ktorý ďalej poznamenal: "Na majstrovstvách sveta som dosiaľ nebol ako hlavný kouč, v roku 1998 som z pozície asistenta pomáhal na lavičke Danielovi Passarellovi. Chcem uspieť na šampionáte v Brazílii." Jeho zverencom vyšli júnové duely tesne pred začiatkom MS: dvojnásobní svetoví šampióni zdolali Trinidad a Tobago 3:0 (5. júna) a Slovinsko 2:0 (7. 6.). 

 

Päťdesiatdeväťročný Sabella sa bude spoliehať najmä na hráča FC Barcelona Lionela Messiho. Famózny "Leo", ktorého už štyri razy vyhlásili za najlepšieho futbalistu planéty, má obrovské úspechy na klubovej úrovni, teraz by chcel zabrať aj na reprezentačnom poli a zaradiť sa po bok "nesmrteľného" krajana Diega Armanda Maradonu, ktorý priviedol "albicelestes" k zlatu na MS 1986. "Vyžrebovali nám solídnu, priechodnú skupinu. Svetový šampionát je však veľmi náročný turnaj, pre úspech budeme musieť veľa obetovať. Máme mimoriadne skúsené mužstvo, mnoho hráčov pôsobí v kvalitných európskych tímoch, čo môže byť výhoda. Verím, že v Brazílii dosiahneme výrazný úspech," poznamenal 26-ročný Messi. 

 

Futbalisti Bosny a Hercegoviny však nebudú v nedeľu v Riu de Janeiro pre juhoamerického giganta ľahkým sústom. "Zlatni Ljiljani" (Zlaté ľalie) predviedli skvelé výkony v "slovenskej" skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014, ktorú vyhrali a podľahli len raz - práve zverencom Jána Kozáka doma 0:1. Zverenci trénera Safeta Sušiča nechcú zaplatiť na šampionáte nováčikovskú daň, ale reálne uvažujú o postupe do vyraďovacej fázy. Bosniakom vyšli aj stretnutia pred MS v Brazílii: 4. júna zdolali Mexiko 1:0 a v pondelok 9. júna deklasovali "dvadsaťjednotku" brazílskeho klubu FC Santos 5:1. "V tomto dueli sme mali veľa šancí a mohli sme streliť aj viac gólov. Chlapci sú zásluhou týchto výsledkov sebavedomí, motivovaní a dobre naladení, tešia sa na turnaj," skonštatoval 59-ročný Sušič, ktorý v nedeľu na štadióne Maracana proti Argentíne nevyužije možnosť osobne brániť najväčšiu hviezdu argentínskeho mužstva Messiho. "Nemyslím si, že by to bol dobrý ťah. Máme síce na takúto prácu Muhameda Bešiča, ktorý je výborne fyzicky pripravený. Od tejto možnosti však upustíme. Lionel niekedy ako keby stál na ihrisku a pár minút sledoval, čo sa deje. Keď však Messi dostane loptu, niekto musí byť jednoznačne v jeho blízkosti a zabrániť mu v prienikoch na trávniku." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona