Argentína do štvrťfinále po triumfe 3:0 nad Kostarikou,Messi žiaril

NETKY.SK • 12 Júl 2011, 11:15 • 2 min
Argentína do štvrťfinále po triumfe 3:0 nad Kostarikou,Messi žiaril

Argentína do štvrťfinále po triumfe 3:0 nad Kostarikou,Messi žiaril

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti domácej Argentíny sa stali ďalšími štvrťfinalistami Copa America. Na štadióne v Cordobe zvíťazili v noci na utorok nad Kostarikou 3:0 a v tabuľke A-skupiny obsadili druhé miesto za Kolumbiou. Kostaričania napriek hladkej prehre s dvojnásobnými majstrami sveta ešte majú šancu postúpiť z tretej priečky, musia však čakať na vývoj v ďalších dvoch skupinách.
      Argentínčania mali po remízach s Bolíviou i Kolumbiou nôž na krku a ak chceli mať štvrťfinálovú istotu, museli v Cordobe bodovať naplno. Na lavičke zostali sedieť Tevez s Lavezzim a v útoku nastúpili od začiatku Agüero s Higuainom. Zverenci trénera Sergia Batistu sa dlho nevedeli presadiť proti zhustenej obrane súpera, v závere prvého polčasu však po odrazenej strele Gaga tribúny rozjasal Agüero. Po zmene strán prišli veľké chvíle na turnaji dlho neviditeľného Lionela Messiho. Kanonier Barcelony "vykúzlil" dve skvelé prihrávky, z ktorých profitovali Agüero a Di Maria. Kostaričania mohli tesne pred koncom skorigovať výsledok, no pokus Elizonda bravúrne zneškodnil Romero.
      Messi si po skončení duelu vyslúžil od publika búrlivý potlesk. "Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom v Cordobe za to, ako prijali celý tím a najmä mňa. Počas celého zápasu sme cítili obrovskú podporu." Tréner Batista nešetril slovami chvály na Messiho adresu. "Lionel sa po úvodných dvoch zápasoch ocitol pod paľbou kritiky. Dnes však dokázal, že je veľkou osobnosťou, ktorá dokáže prekonávať ťažké situácie. Odohral skvelý zápas. Nastúpil na inom poste ako proti Bolívii či Kolumbii a keď dostal loptu, mal oveľa viac priestoru."
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies