Argentína a Uruguaj chcú spoločne usporiadať MS 2030

NETKY.SK • 25 Október 2016, 11:10 • 2 min
Argentína a Uruguaj chcú spoločne usporiadať MS 2030

BUENOS AIRES - Prezident Argentíny Mauricio Macri a jeho uruguajský kolega Tabare Vazquez oficiálne podporili myšlienku spoločného usporiadania futbalových majstrovstiev sveta v roku 2030. Kandidatúra oboch krajín sa takisto teší podpore Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL).

slovakia

left justify in out

S myšlienkou pripomenúť jubilejné sté výročie konania prvého svetového šampionátu, ktorý privítal v roku 1930 Uruguaj a vo finále hráči hostiteľskej krajiny zdolali Argentínu (4:2), prišiel pred tromi rokmi už zosnulý šéf argentínskeho zväzu Julio Grondona. "Potvrdzujeme, že intenzívne pracujeme na pláne usporiadať svetový šampionát v Uruguaji a Argentíne," povedal Macri na spoločnej tlačovej konferencii v Buenos Aires. Informáciu priniesol denník Buenos Aires Herald.

 

Spoločné kandidatúry Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) podporuje, tento model by mohol byť ešte výhodnejší, pokiaľ príde k plánovanému zvýšeniu počtu účastníkov MS zo súčasných 32 na 48.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies