Aretha Franklin oslavovala 72. narodeniny

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 11:17 • 2 min
Aretha Franklin oslavovala 72. narodeniny

LOS ANGELES - Americká speváčka Aretha Franklin v sobotu s niekoľkodňovým predstihom oslavovala 72. narodeniny. Na párty, ktorá sa konala v jednom z newyorských hotelov, sa zúčastnil aj herec Denzel Washington či speváčkin spolupracovník, hudobný producent Clive Davis.

slovakia

left justify in out

Ako darček k narodeninám by si oslávenkyňa podľa vlastných slov želala nahrávaciu zmluvu pre vnučku a syna. "Zháňam nahrávaciu zmluvu pre vnučku Victorie a syna Kecalfa. Bola by som naozaj šťastná," uviedla Franklin, ktorá pracuje na nových skladbách s rapperom André 3000 a spevákom a producentom Babyface.

 

Aretha Louise Franklin sa narodila 25. marca 1942 v Memphise. Kráľovná soulu, ako speváčku prezývajú, je jednou z najúspešnejších interpretiek všetkých čias. Získala 18 prestížnych cien Grammy. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ju zaradil na prvé miesto rebríčka 100 najlepších speváčok všetkých čias a v roku 1987 sa stala prvou ženou, ktorú uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V januári 2009 spievala na inaugurácii Baracka Obamu za amerického prezidenta. Na konte má viac ako tri desiatky albumov, zatiaľ poslednú štúdiovú nahrávku s názvom Aretha: A Woman Falling Out Of Love vydala v máji 2011. Medzi jej hity patria skladby ako I Never Loved a Man (The Way I Love You), Respect, Baby I Love You, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, Chain of Fools, (Sweet Sweet Baby) Since You've Been Gone, Think, The House That Jack Built, Spanish Harlem, Day Dreaming, Until You Come Back to Me (That's What I'm Gonna Do), Freeway of Love, Who's Zoomin' Who či I Knew You Were Waiting (For Me), ktorú s ňou naspieval George Michael. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies