Aretha Franklin je chorá, ruší koncerty

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 10:40 • 2 min
Aretha Franklin je chorá, ruší koncerty

NEW YORK - Americká speváčka Aretha Franklin na lekárovo odporučenie zrušila dva koncerty. Sedemdesiatjedenročná hviezda mala 20. mája vystúpiť s Chicagským symfonickým orchestrom a 26. mája sa mala predstaviť v connecticutskom Foxwoods Resort Casino.

slovakia

left justify in out

Speváčka v tom čase podstúpi liečbu, neprezradila však, aké zdravotné problémy ju trápia. V Chicagu ju nahradí r'n'b speváčka Janelle Monáe. Dva júnové koncerty v Kanade a jeden v Michigane by Franklin mala absolvovať.

Aretha Franklin, ktorú prezývajú Kráľovná soulu, je jednou z najúspešnejších interpretiek všetkých čias. Speváčka získala 20 prestížnych cien Grammy, z ktorých dve boli čestnými oceneniami. Magazín Rolling Stone ju zaradil na prvé miesto rebríčka najlepších speváčok všetkých čias a tiež je prvou ženou, ktorú uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Hviezda, ktorá v januári 2009 spievala na inaugurácii Baracka Obamu za amerického prezidenta, svojou tvorbou ovplyvnila také hviezdy ako Mariah Carey, Whitney Houston, Alicia Keys alebo Beyoncé. Na konte má 37 albumov, zatiaľ poslednú štúdiovú nahrávku s názvom A Woman Falling Out of Love vydala predvlani. V rokoch 2010 a 2011 mala speváčka zdravotné problémy, pre ktoré schudla viac ako 35 kilogramov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies