Arestovyč: „Ruská armáda nie je schopná dobyť komplex Azovstaľ v Mariupole."

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 19:30 • 2 min
Arestovyč: „Ruská armáda nie je schopná dobyť komplex Azovstaľ v Mariupole."

KYJEV - Poradca ukrajinského prezidenta Olexij Arestovyč tvrdí, že pokyn ruského prezidenta Vladimira Putina neútočiť na poslednú baštu odporu ukrajinských ozbrojencov v obliehanom prístavnom meste Mariupoľ znamená, že ruská armáda nie je schopná tento oceliarsky komplex dobyť.

slovakia

left justify in out

Ako vo štvrtok informovala agentúra AP, toto Arestovyčovo vyhlásenie nasledovalo po tom, ako Putin nariadil ministrovi obrany Sergejovi Šojguovi, aby neposielal ruské jednotky do útoku na oceliarsky komplex Azovstaľ, ale aby ho namiesto toho obkľúčili a uzavreli.

 

imgimg

 

Arestovyč túto situáciu komentoval vyhlásením, že ruské jednotky Azovstaľ „fyzicky nedokážu dobyť".

 

Arestovyč na margo záverov štvrtkového stretnutia Putina so Šojguom na brífingu uviedol: „Nechcú zaútočiť na závod Azovstaľ, pretože nechcú spôsobiť problémy a straty v radoch ruskej armády, ktorá by inak musela tvrdo bojovať na rozvalinách Azovstaľu".

 

Arestovyč pripustil, že zmena plánu, pokiaľ ide o dobytie Azovstaľu, „môže byť spôsobená aj tým, že (Rusi) časť svojich jednotiek presunuli na sever, aby podporili svoje sily, ktoré sa snažia splniť hlavnú politickú úlohu – dostať sa na administratívne hranice Luhanskej a Doneckej oblasti".

 

img

 

Podľa Arestovyča bojujúce strany teraz zrejme čaká pozičná vojna.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies