Areál Slnečných jazier už pripravujú na nadchádzajúcu letnú sezónu

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 06:34 • 2 min
Areál Slnečných jazier už pripravujú na nadchádzajúcu letnú sezónu

Areál Slnečných jazier už pripravujú na nadchádzajúcu letnú sezónu - Cestovanie Jednou z najvyhľadávanejších letných turistických destinácií v južnej časti západoslovenského regiónu sú Slnečné jazerá v Senci. Tradične lákajú najmä veľmi čistou vodou, upra

slovakia

left justify in out

img

Jednou z najvyhľadávanejších letných turistických destinácií v južnej časti západoslovenského regiónu sú Slnečné jazerá v Senci. Tradične lákajú najmä veľmi čistou vodou, upravenými plážami, širokou škálou služieb a bohatým programom počas Kultúrneho leta.
      Prípravné práce na tohtoročnú sezónu už intenzívne prebiehajú v týchto dňoch. Ako pre TASR uviedla zástupkyňa primátora Helena Nemcová, "v areáli jazier sa kosí tráva, upravujú pláže, natierajú ploty i zábradlia, opravuje sa vstupná brána na južnej strane jazier".
      Udržiavanie a rozvoj areálu na ploche 116 hektárov zabezpečuje Správa cestovného ruchu Senec (SCR). Táto mestská spoločnosť plánuje investovať v tomto roku do areálu približne 65.000 eur. Oficiálne letnú sezónu otvoria 16. júna, no v prípade pekného počasia už koncom mája môže spoločnosť poskytovať služby v predstihu. Podľa riaditeľa spoločnosti SCR Róberta Podolského sú jazerá v Senci jediným prírodným kúpaliskom na Slovensku, kde je zabezpečená nepretržitá vodná záchranná a zdravotná záchranná služba. Tieto služby využívajú aj majitelia chát. O ochranu a bezpečnosť návštevníkov sa stará aj Mestská polícia. Počas vlaňajšej sezóny nemusela riešiť žiadny vážnejší problém narušenia verejného poriadku a ani štátna polícia neriešila na jazerách žiadny trestný čin.
      Slnečné jazerá sú už pred začiatkom letnej sezóny pod pravidelnou kontrolou. "Každé dva týždne merajú hygienici kvalitu vody. Vlani nenašli najmenšie nedostatky. Štyri kontroly sme mali na kvalitu služieb poskytovaných v kempingu. Dve boli z Nemecka, jedna z Holandska a jedna zo Slovenska. Kemp bol vždy hodnotený pozitívne," dodal Podolský.
      V tomto roku vyšlo mesto v ústrety aj miestnym chatárom. Poskytne im o dve permanentky viac. Majitelia chát dostanú dovedna šesť voľných vstupeniek na jednu súkromnú chatu. "Rozhodnutie súvisí so snahou Správy cestovného ruchu umožniť bezproblémový prístup majiteľov chát do areálu Slnečných jazier. Po skúsenostiach z predchádzajúcich rokov sa potvrdilo, že v letnej sezóne jednu nehnuteľnosť spravidla obývajú okrem dvoch dospelých osôb a ich detí aj starí rodičia. Rozhodnutie sa týka 635 chát," doplnila  Nemcová.
      V nadchádzajúcej sezóne stúpnu ceny lístkov i permanentiek, oprávňujúcich na vstup do areálu jazier. Ako vysvetlil Róbert Podolský, ceny sa nezvyšovali už desať rokov. "Za vyššiu cenu však ponúkneme vyšší a kvalitnejší komfort pre návštevníkov. Cena jednorazového vstupného sa zvýši o 50 centov na dve eurá. Permanentka na 90 dní počas celej letnej sezóny bude stáť osem eur. Dôchodcovia i deti si budú môcť uplatniť výrazné zľavy."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies