Areál Iuventy na Búdkovej sprístupnia na leto rodinám

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 15:12 • 2 min
Areál Iuventy na Búdkovej sprístupnia na leto rodinám

BRATISLAVA – Ministerstvo školstva a Iuventa sprístupnia areál Iuventy na Búdkovej ulici v Bratislave počas júla a augusta na kultúrne a spoločenské aktivity pre rodiny s deťmi a mládež.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ministerstva školstva pre priamo riadené organizácie Monika Hucáková s tým, že aktuálne pripravujú program aktivít. Počas prázdninových mesiacov bude v areáli na Búdkovej každý štvrtok od 16. júla Letná literárna univerzita pre deti. Vždy v piatok počnúc 17. júlom budú v areáli organizovať divadelné predstavenia. Kompletný program zverejnia na internetovej stránke www.iuventa.sk.

 

Naďalej však nie je známe, kedy a či vôbec sa rezortu s jeho príspevkovou organizáciou podarí sprevádzkovať kúpalisko na Búdkovej. Ministerstvo a Iuventa - Slovenský inštitút mládeže v spolupráci so zástupcami mestskej časti Bratislava - Staré Mesto, hlavného mesta a ďalšími subjektmi stále hľadajú spôsoby sprevádzkovania letného kúpaliska. Robia tak po tom, ako sa Iuvente nepodarilo nájsť vo výzve na krátkodobý nájom priestorov letného kúpaliska a priľahlých pozemkov na Búdkovej nájomcu. Zo štyroch doručených ponúk dve nereagovali na predmet výzvy, jedna nespĺňala vo výzve stanovené podmienky a štvrtý záujemca napokon svoju ponuku stiahol.

 

Otázka využitia areálu Iuventy na Búdkovej a tiež kúpaliska v jeho areáli sa otvorila po tom, ako v polovici mája strana SaS upozorňovala na predaj budovy Iuventy. Predaj mal byť podľa strany biznisom s oligarchami. Minister školstva Juraj Draxler následne 27. mája vyhlásil, že budova a areál Iuventy na Búdkovej ulici v Bratislave sa predávať nebudú a rezort iba hľadá účelné využitie tohto priestoru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies