Areál biokúpaliska pri Snine chcú sprístupniť rekreantom 15 . júna

NETKY.SK • 13 Jún 2012, 09:08 • 2 min
Areál biokúpaliska pri Snine chcú sprístupniť rekreantom 15 . júna

Areál biokúpaliska pri Snine chcú sprístupniť rekreantom 15 . júna - Cestovanie Na príchod letnej turistickej sezóny sa v týchto dňoch intenzívne pripravuje aj rekreačná oblasť Sninské rybníky.

slovakia

left justify in out

img

Na príchod letnej turistickej sezóny sa v týchto dňoch intenzívne pripravuje aj rekreačná oblasť Sninské rybníky. Relaxačný areál pri meste Snina, v ktorom sa nachádza biokúpalisko, bude v prípade priaznivého počasia sprístupnený verejnosti v piatok 15. júna. 
      Sninské rybníky prešli v roku 2010 rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá si vyžiadala asi milión eur. Zrenovovaný relaxačný areál následne navštívili turisti po prvý raz v lete minulého roka. Jeho hlavným lákadlom je spomínané biokúpalisko, ktoré využíva na filtráciu vody biotop vodných rastlín a rias.
      Ako TASR informoval vedúci oddelenia rekreačných a športových služieb mesta Snina Štefan Čus, biotop rastlín, ktorý sa nachádza v samostatnom plytkom bazéne vedľa nového biokúpaliska, museli na jar tohto roka opätovne vysadiť. "Zaznamenali sme tu vlani sabotáže. Do biologickej časti niekto úmyselne vypustil viacero rýb, ktoré rastliny poškodili," poznamenal. 
      Škody, ktoré takto vznikli, predstavovali podľa Čusových slov približne 10.000 eur. Aby sa podobný prípad v budúcnosti neopakoval, areál biokúpaliska pravidelne monitoruje strážnik a kamerový systém. Vodné rastliny sú po novom zároveň vybavené kamennými chráničmi.
      Aj napriek spomínaným problémom a nepriazni počasia počas prvej sezóny, minulé leto dopadlo z pohľadu návštevnosti turistov nad očakávania prevádzkovateľa biokúpaliska, ktorým je mesto Snina. Na zrekonštruovaných Sninských rybníkoch sa vlani zastavilo takmer 70.000 ľudí. 
      Na návštevníkov relaxačného areálu pri Snine čaká niekoľko noviniek aj v tomto roku. Vybavený je novými stololavicami, ktoré sú určené na konzumáciu jedál a nápojov, na športoviskách pribudli tri exteriérové pingpongové stoly, nové trampolíny pre deti a v priestoroch starého bazéna veľkorozmerná šachovnica.
      Ceny vstupného do areálu biokúpaliska budú v tomto roku o niečo vyššie. Oproti vlaňajšku sa zvýšili iba v prípade dospelých, a to z 2 na 2,5 eura. "Ostatné vstupné pre deti, permanentky, množstevné zľavy, všetko to zostalo v cenových reláciách z minulého roka," uzavrel Čus. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies