Arctic Monkeys sú ďalším headlinerom festivalu Sziget

NETKY.SK • 31 Január 2018, 00:21 • 2 min
Arctic Monkeys sú ďalším headlinerom festivalu Sziget

BRATISLAVA - Iba pred týždňom oznámil Sziget prvé veľké mená tohtoročného festivalu – Kendricka Lamara, Kyga a kapelu Mumford & Sons, koheadlinerov, ako napríklad Liam Gallagher, MŘ, Bastille, a je tu ďalšia príjemná správa. Na Ostrove slobody vystúpi 14. augusta indie-rocková hviezda Arctic Monkeys.

slovakia

left justify in out

Ikonická britská indie-rocková kapela Alexa Turnera, Matta Heldersa, Jamieho Cooka a Nickyho O'Malleya sa predstaví na budapeštianskom festivale Sziget. Jedna z najuznávanejších a najobľúbenejších kapiel súčasnej generácie - Arctic Monkeys - vznikla v roku 2002 v Sheffielde. Po vydaní debutového albumu Whatever People Say I Am, That's Whan I'm Not v roku 2006 jej popularita raketovo stúpala. Už ich debut sa stal najrýchlejšie predávaným albumom histórie UK chart.

 

Od toho momentu popularita Arctic Monkeys rástla. Doteraz štyri vydané albumy vychvaľované kritikmi a fanúšikmi, množstvo významných cien a ocenení, pozícia headlinera na Glastonbury festivale či pravidelne prvé priečky svetových hitparád. Arctic Monkey patrí medzi to najlepšie, čo súčasná hudobná scéna ponúka. Na Sziget privezie táto štvorica poctivý anglický indie-rock.

 

Sziget, ktorý sa tento rok bude konať od 8. do 15. augusta, je jedným z najväčších európskych hudobných a umeleckých festivalov. Počas festivalu sa Óbudai ostrov premení na Ostrov slobody, na ktorý pricestujú Szigeťania z viac ako 100 krajín.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona