Arcibiskup varšavský vyzval vládu na prijatie utečencov zo Sýrie

NETKY.SK • 28 Február 2017, 17:40 • 2 min
Arcibiskup varšavský vyzval vládu na prijatie utečencov zo Sýrie

VARŠAVA - Arcibiskup varšavský, kardinál Kazimierz Nycz vyzval poľskú vládu na prijatie sýrskych utečencov. V dnes zverejnenom pastierskom liste sa duchovný vyslovil za vytvorenie "humanitárneho koridoru" pre rádovo stovky utečencov, ktoré naliehavo potrebujú pomoc.

slovakia

left justify in out

"Prirodzene je preto potrebná otvorenosť vlády, a na tú čakáme," formuloval arcibiskup z poľskej metropoly. Nycz súčasne v písomnosti, ktorej obsah by mal zaznieť v kostoloch 5. marca, pripomenul, že poľský Caritas, ako aj diecézy sú pripravené spolupodieľať sa na programe pomoci utečencom.

 

Významný cirkevný činiteľ súčasne apeloval na krajanov, aby sa zamysleli nad množstvom termínov blízkych nenávisti a pohŕdania inými ľuďmi vo verejnom priestore, pričom sa osobitne zmienil v tejto súvislosti o anonymite sociálnych sietí, ktorá na to dáva nelimitované možnosti.

 

Kazimierz Nycz však apeloval na Poliakov, aby si vážili aj Ukrajincov, ktorí žijú a pracujú v Poľsku a podieľajú sa na jeho rozvoji. Súčasne im pripomenul desaťročia, počas ktorých sa Poliaci nachádzali v Európe, ale aj mimo nej v podobnej situácii žijúc a pracujúc v cudzine a túžiac po rešpekte.

Informovala o tom spravodajská televízia TVN24.

 

Vláda premiérky Beaty Szydlovej doteraz prijatie utečencov z Blízkeho východu odmieta, zdôvodňujúc to konštatovaním, že nemôže garantovať absenciu nebezpečenstva zo strany utečencov pre krajinu. Kabinet zatiaľ neodsúhlasil ani prijatie sýrskych sirôt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona