Arcibiskup Bezák už vraj môže v Taliansku verejne pôsobiť

NETKY.SK • 13 Január 2015, 16:08 • 2 min
Arcibiskup Bezák už vraj môže v Taliansku verejne pôsobiť

BRATISLAVA - Emeritný trnavský arcibiskup Robert Bezák dostal podľa informácií agentúry SITA povolenie verejne pôsobiť v talianskej diecéze, do ktorej patrí redemptoristický kláštor v Bussolengu.

slovakia

left justify in out

Bezák si kláštor za svoje pôsobisko vybral v roku 2013 a odišiel tam zo Slovenska. V Taliansku však nemohol verejne pôsobiť, teda nemohol verejne slúžiť sväté omše, kázať, či spovedať veriacich. Miestny biskup mu však už takéto povolenie dal.

 

V decembri 2014 prišiel Bezák na Slovensko. Ako povedal pre denník Plus 1 deň, prišiel stráviť na Slovensko vianočné sviatky. Bezák je členom rehole redemptoristov, ktorá má na Slovensku viacero domov. Tie však nenavštívil a redemptoristi o jeho pobyte na Slovensku nič nevedia. 

 

Svätý Otec Benedikt XVI. odvolal arcibiskupa Róberta Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy 2. júla 2012. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila od 22. januára do 1. februára 2012. V decembri 2013 Bezák opustil Slovensko a presťahoval sa do talianskeho Bussolenga. V tamojšom kláštore redemptoristov začal život rehoľníka. Bezákovi sa 25. júna 2014 po generálnej audiencii vo Vatikáne podarilo stretnúť so Svätým Otcom Františkom. Bezák však nedostal u pápeža osobnú audienciu, o ktorú žiadal. S pápežom Františkom sa stretol ako jeden z približne tridsiatich biskupov. Bezák počas krátkeho stretnutia odovzdal pápežovi list. Na jeho situácii sa však nič nezmenilo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona