Arcibiskup Bezák možno krstným otcom štadióna v Trnave

NETKY.SK • 12 November 2014, 12:09 • 2 min
Arcibiskup Bezák možno krstným otcom štadióna v Trnave

TRNAVA - Krstným otcom nového štadióna futbalistov FC Spartak Trnava s názvom City Arena sa možno stane emeritný arcibiskup Róbert Bezák, ktorý v Trnave donedávna slúžil.

slovakia

left justify in out

"Andeli" prostredníctvom tlačovej správy informovali, že ho oslovia s týmto zámerom. Využiť na to chcú diplomatické kontakty mesta a Trnavského samosprávneho kraja. Trnavčania už medializovali, že oslovia slávny Ajax Amsterdam so žiadosťou o odohranie priateľského futbalového zápasu pri príležitosti budúcoročného otvorenia moderného futbalového, ale i multifunkčného stánku.

 

Nový štadión fortunaligového klubu rastie každým dňom. Vizuálne stavba naberá stále nové rozmery. Práce však prebiehajú nielen na ešte nevybudovaných plochách, ale aj v útrobách už stojacich tribún. Do priestorov postupne zavádzajú prípojky na vzduchotechniku, pod tribúnami stavajú priečne múry, budujú priestory pre bufety či toalety, tmelujú špáry medzi jednotlivými dielcami, na južnej tribúne vyrovnávali podlahu. Ukončenie výstavby je naplánované na záver augusta 2015. Spartak Trnava k tomuto termínu intenzívne vyvíja aktivity smerujúce k slávnostnému aktu otvorenia nového štadióna. Na slávnosť pozvú predstavitelia City Areny viacero významných hostí. 

 

"City Arena je najvýznamnejšia investícia v krajskom meste Trnava, ktorá vyrastá na mieste technicky zastaraného futbalového Štadióna Antona Malatinského. Hlavným cieľom výstavby je prepojenie nadšenia zo športového zážitku s príjemným nakupovaním a relaxom v komfortnom prostredí. Primárnym zámerom je však vybudovať štadión, ktorý spĺňa všetky kritériá UEFA pre hranie medzištátnych zápasov a bude slúžiť aj pre kultúrno-spoločenské akcie. City Arena ponúkne 19-tisíc miest pre športových fanúšikov, 28-tisíc štvorcových metrov obchodných priestorov, 600 miest v kino-multiplexe a tisíc parkovacích miest v suteréne objektu," píše sa v správe o objekte. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies