Architektonickí odborníci vysoko oceňujú interiér školiaceho centra Herz v Bernolákove s nábytkom Neudoerfler

NETKY.SK • 26 Január 2018, 09:20 • 2 min
Architektonickí odborníci vysoko oceňujú interiér školiaceho centra Herz v Bernolákove s nábytkom Neudoerfler

BERNOLÁKOVO – Rakúska firma Herz je so svojím pôsobením na Slovensku taká spokojná, že si pred pár rokmi postavila úplne nové administratívne a školiace stredisko v Bernolákove pri Bratislave. Moderná architektúra a „zelený prístup“ zhmotnený v tejto stavbe jej priniesol dve nominácie na prestížnu Cenu za architektúru. Pod tento úspech sa podpísal aj dodávateľ nábytku, spoločnosť Neudoerfler.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Herz je jedným z najvýznamnejších európskych výrobcov armatúr, kovaní, ovládacích prvkov a termostatických ventilov pre domáce systémy vykurovania, chladenia, sanitárnej a plynovej inštalácie. Je tiež popredným výrobcom kotlov na biomasu a tepelných čerpadiel. Firma má dnes celosvetovo približne 2 600 zamestnancov a 24 výrobných závodov a ponúka svoje výrobky a riešenia vo viac ako 75 krajinách.

 

Logistické, administratívne a školiace centrum Herz Slovensko v Bernolákove navrhli architekti Aleš Hradecký a Daniel Bartoš, ktorých podporil investor v ich snahe o čo najvyššiu kvalitu dizajnu a vyhotovenia, ako aj dosiahnutie vysokých ekologicko-energetických parametrov. Výsledkom boli dve nominácie na Cenu za architektúru (CE-ZA-AR) v roku 2014 – v kategóriách „Interiér“ a „Občianske a priemyselné budovy“. V silnom ročníku súťaže získali nakoniec finálne ocenenie iné diela (Loft v Bratislave a Kasárne Kulturpark v Košiciach), ale význam a hodnotu jedinečnej stavby v Bernolákove to neznižuje.

 

Doplňme, že centrum v Bernolákove vzniklo ako nízkoenergetická stavba, ktorej dominantný materiál je drevo – a to v exteriéri aj v interiéri. Jeden z autorov stavby Daniel Bartoš uviedol: „Tam, kde vízia architekta nájde podporu investora s environmentálne uvedomelým zmýšľaním, je možné, aby vznikol podobný zjav. A keď k tomu tvorivým princípom jasnej prevádzkovej logiky, výrazovej jednoduchosti a funkčnosti pri maximálnom využití prírodných materiálov nestojí v ceste snaha spoločnosti o tvorbu ,vlajkovej lodeʻ, vzniká stavba udržateľnej hodnoty s dôrazom na vysokú kvalitu pracovného prostredia.“

 

Slová o udržateľnej hodnote a vysokej kvalite pracovného prostredia zároveň vystihujú charakteristiku produkcie firmy NEUDOERFLER, po ktorej napokon siahli aj tvorcovia tejto jedinečnej stavby. Mohli byť spokojní; tento rakúsky dodávateľ  kancelárskeho nábytku s viac ako 70-ročnou tradíciou výroby kladie vždy dôraz na kvalitu a na dosiahnutie optimálneho riešenia v úzkej spolupráci so svojím odberateľom a klientom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies