Archeológovia učinili vzácny nález: Legenda o najznámejšom pirátovi siedmich morí opäť ožíva

NETKY.SK • 13 Apríl 2018, 09:35 • 2 min
Archeológovia učinili vzácny nález: Legenda o najznámejšom pirátovi siedmich morí opäť ožíva

Vďaka najnovšiemu objavu sa možno dozvieme viac o najbohatšom pirátovi 18. storočia.

slovakia

left justify in out

Postava kapitána "Black Sama" Bellamyho je opradená legendami. Bol azda najznámejším zo všetkých pirátov vôbec a preslávil sa aj svojim rozprávkovým bohatstvom, ktoré nadobudol počas lúpežných výprav. Napriek tomu bol nesmierne obľúbeným. Hovorí sa, že mal obrovskú charizmu a dokázal si získať priazeň ľudí. Nešlo však len o nejakú pretvárku, Black Sam bol údajne veľmi férovým a demokratickým človekom. Okrem toho sa venoval dobročinnosti. Viac ako polovicu celého svojho majetku rozdal tým, ktorý to potrebovali. I tak mu ale ostalo dostatok. Podľa odhadov odborníkov by táto suma dnes činila približne sto miliónov eur.

 

Počas nedávnej expedície amerických archeológov došlo k unikátnemu objavu. Na pobreží Cape Cod v meste Massachusetts našli hromadný hrob, v ktorom sa nachádzalo až 102 tiel. Podľa doterajších zistení by malo ísť o pozostatky pirátov, ktorých loď Whydah v roku 1717 v tejto oblasti stroskotala.

 

Výskumníci sú nadšení, podľa ich údajov totiž ide o najväčšie nálezisko tohto druhu v rámci USA a môže im napomôcť k mnohým dôležitým zisteniam týkajúcich sa niekdajších pirátskych výprav. Okrem toho odhalili aj niečo, čo má pre nich mimoriadny význam. Ide o pozostatky samotného kapitána Black Sama.

 

V blízkosti časti kostry našli odborníci bohato zdobenú zbraň, ktorá presne zodpovedá historickým záznamom o Bellamyho pištoli. Sú preto presvedčení, že konečne našli telo známeho kapitána, ktorý zomrel ako 28-ročný. Kosti teraz podrobia testom DNA, ktoré porovnajú so vzorkami od jeho mužského potomka žijúceho vo Veľkej Británii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona