Arce staronovým trénerom paraguajskej reprezentácie

NETKY.SK • 2 August 2016, 08:29 • 2 min
Arce staronovým trénerom paraguajskej reprezentácie

ASUNCIÓN - Staronovým trénerom paraguajskej futbalovej reprezentácie sa stal Francisco "Chiqui" Arce. Bývalý obranca nahradil pri kormidle Ramona Diaza. Argentínčan rezignoval na svoj post po neúspešnom vystúpení na Copa America v USA, kde "La Albirroja" skončila už v základnej skupine.

slovakia

left justify in out

Arce už na lavičke Paraguaja pôsobil. V kvalifikácii o postup na MS 2014 v Brazílii sa však musel "porúčať" po piatich zápasoch. Odvolali ho v júni 2012 po prehre v Bolívii. Teraz ho čaká náročná úloha priviesť pravlasť kmeňa Guaraní na MS 2018 v Rusku. Paraguajčania sú zatiaľ s deviatimi bodmi na nepostupovom siedmom mieste.

 

Vedenie zväzu robilo v uplynulých týždňoch všetko pre to, aby ako nového kouča angažovalo Reinalda Ruedu, ktorý priviedol Atletico Nacional k triumfu v Pohári osloboditeľov. Kolumbijčan sa však napokon rozhodol zostať v Medelline a tak voľba padla na Arceho. "Uvedomujem si, že počas prvého pôsobenia vo funkcii trénera Paraguaja som spravil chyby. Poučil som sa z nich a som pripravený na novú výzvu," povedal účastník MS 1998 a 2002 pre paraguajské médiá.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona