Arcade Fire zverejnili dokument z pochodu pre Davida Bowieho

NETKY.SK • 11 Február 2016, 14:26 • 2 min
Arcade Fire zverejnili dokument z pochodu pre Davida Bowieho

BRATISLAVA - Kanadská indierocková kapela Arcade Fire zverejnila dokument z pochodu, ktorý zorganizovali na počesť zosnulého anglického speváka a hudobníka Davida Bowieho.

slovakia

left justify in out

Podujatie s názvom Pretty Things sa konalo v New Orleans v januári, krátko po smrti legendárneho hudobníka. Okrem Arcade Fire sa na ňom podieľala skupina Preservational Hall Jazz Band. Počas pochodu mestom, na ktorom sa zúčastnili aj tisícky ľudí, hudobníci zahrali najznámejšie Bowieho skladby. Muzikanti záznam z akcie zverejnili prostredníctvom služby YouTube. David Bowie podľahol rakovine 10. januára vo veku 69 rokov.

 


Arcade Fire vydali v roku 2004 prvý album Funeral, ktorý zaznamenal veľmi pozitívny ohlas kritiky. Po ňom nasledovala štúdiovka Neon Bible (2007), s ktorou dobyli kanadský albumový rebríček a v americkom a britskom sa dostali na dvojku. S treťou štúdiovkou The Suburbs (2010) obsadili prvú priečku v americkom aj britskom rebríčku a na 53. ročníku udeľovania hudobných cien Grammy bodovali v najprestížnejšej kategórii Album roka. V októbri 2013 vydali štvrtý album Reflektor, s ktorým taktiež dobyli oba spomínané rebríčky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona