Arbitrážny súd znížil Ademiho trest za steroidy na dva roky

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 16:17 • 2 min
Arbitrážny súd znížil Ademiho trest za steroidy na dva roky

LAUSANNE - Macedónsky defenzívny stredopoliar Arijan Ademi dosiahol na Športovom arbitrážnom súde (CAS) skrátenie zákazu činnosti od Európskej futbalovej únie (UEFA) zo štyroch na dva roky. Podarilo sa mu dokázať, že anabolický steroid stanozolol užil bez úmyslu podvádzať, keď bral výživový doplnok Megamin.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročnému hráčovi chorvátskeho Dinama Záhreb našli zakázanú látku v tele po tom, ako jeho klub v septembri 2015 na vlastnom trávniku zvíťazil v stretnutí skupinovej fázy Ligy majstrov nad Arsenalom Londýn 2:1. Predstavitelia UEFA trvajú na tom, že postupovali v súlade s platnými odporúčaniami Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). 

Ademi v mládežníckych kategóriách reprezentoval rodné Chorvátsko, ale medzi seniormi si oblieka národný dres Macedónska. Nastúpil aj na oba duely proti Slovensku v kvalifikácii ME 2016. Skrátený trest mu vyprší 6. októbra.   
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies