Arbiter rozhodoval na US Open počas dištancu za korupciu

NETKY.SK • 16 Február 2016, 11:52 • 2 min
Arbiter rozhodoval na US Open počas dištancu za korupciu

NEW YORK - Chorvátsky tenisový rozhodca Denis Pitner, ktorý od začiatku augusta 2015 má dištanc na 12 mesiacov za porušenie protikorupčných pravidiel, bol počas plynutia trestu na čiare na newyorských grandslamových US Open.

slovakia

left justify in out

Podľa zistení New York Times "pískal" minimálne kvalifikáciu, presný zoznam zápasov nie je k dispozícii. Okrem toho pôsobil aj na januárovom podujatí ATP v katarskej Dauhe.

"Robíme všetko, čo sa dá, ale musíme zlepšiť našu komunikáciu. Môžem ubezpečiť, že v budúcnosti každé suspendovanie funkcionára za korupčné správanie a porušenie integrity zverejníme a oboznámime všetkých partnerov, aby sme mali istotu, že sa takýto prípad nebude opakovať," uviedol pre NYT prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) David Haggerty.

V podobnom duchu zareagovala na informáciu aj Tenisová asociácia Spojených štátov amerických (USTA). "Bola to chyba. Myslím si však, že pod jej vplyvom niet problémov pristúpiť k opatreniam, ktoré vylúčia jej prípadné zopakovanie," vyhlásil šéf exekutívy Gordon Smith.

Pitner pyká za to, že počas turnaja poskytol istému trénerovi informácie o zdravotnom stave hráča, a tiež za pravidelnú návštevu konta na internete, z ktorého boli uzavreté aj stávky na tenisové zápasy. Kazašský arbiter Kirill Parfenov má už od februára 2015 doživotný dištanc, previnil sa facebookovou komunikáciou, ktorou sa pokúšal jedného zo svojich kolegov presvedčiť na zmanipulovanie výsledkov stretnutí. Vyvstalo to až spätne minulý týždeň, keď so správou s príslušným obsahom vyrukoval The Guardian. ITF neuviedla detaily o ďalších štyroch prípadoch, ktoré stále podliehajú vyšetrovaniu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona