Arabskí investori rokovali so Slovákmi, zaujímajú sa o kúpele

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 16:04 • 2 min
Arabskí investori rokovali so Slovákmi, zaujímajú sa o kúpele

BRATISLAVA - Arabskí investori sa zaujímajú o slovenské kúpele. Štátny tajomník rezortu zahraničných vecí Peter Burián sa stretol s výkonným riaditeľom investičného fondu Gulf Capital Nabilom Kassemem a s viceprezidentom pre súkromné portfóliové investície tejto spoločnosti Ihabom Alameldinim zo Spojených arabských emirátov.

slovakia

left justify in out

Partneri počas stretnutia konštatovali, že v ekonomickej spolupráci, ale aj v iných oblastiach, napr. v školstve, je veľký nevyužitý potenciál a práve aktívna prítomnosť Slovenska v Abu Dhabí napomôže jeho prezentácii a zviditeľneniu v regióne. Vyzdvihli tiež skutočnosť, že Slovensko ako člen Európskej únie je bezpečnou lokalitou pre smerovanie zahraničných investícií. Medzi konkurenčné výhody Slovenska patria okrem výhodnej geografickej polohy v centre Európy aj kvalifikovaná pracovná sila, profesionalita, skúsenosti a schopnosti slovenských odborníkov napr. v oblasti informačných technológií, v medicíne, poľnohospodárstve a priateľské prostredie. Informovali sa najmä o možnostiach investovania v oblasti cestovného ruchu s dôrazom na liečebné kúpeľníctvo a v zdravotníckej technike. Medzi ďalšie oblasti záujmu patria projekty digitálnej infraštruktúry, dopravné riadiace systémy či systémy manažmentu letísk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies