Arabské klany v Berlíne ovládli zločin v meste. Trúfajú si aj na policajtov, ktorí ich vyšetrujú

NETKY.SK • 18 Marec 2018, 07:04 • 2 min
Arabské klany v Berlíne ovládli zločin v meste. Trúfajú si aj na policajtov, ktorí ich vyšetrujú

Arabské kriminálne gangy operujúce v Berlíne sa udomácnili tak, že si už trúfajú aj na policajtov, ktorí ich vyšetrujú. Ide o priame vyhrážky a šírenie klebiet v snahe ich zastrašiť alebo sa pomstiť.

slovakia

left justify in out

Arabské klany, presnejšie rodinné klany, v posledných rokoch prakticky ovládli zločineckú scénu v Berlíne, píše server stredoevropan.cz. Svoju moc využívajú k zastrašovaniu autorít, aby zastavili prebiehajúce vyšetrovanie.

 

Majú rôzne taktiky, ako to dosiahnuť. Od diskreditácie jednotlivých policajtov, o ktorých tvrdia, že ich videli s prositútkami, za ktoré nemuseli platiť, až po obvinenia z korupcie.

 

Hovorca berlínskej polície Benjamin Jendro povedal, že pre jeho kolegov je to veľmi stresujúce.

 

Ďalšou taktikou, ktorú klany používajú, je to, že zvolajú počas zatýkania svoju rozsiahlu rodinu, ktorá pribehne na miesto zatýkania a začne vyvolávať problémy s úmyslom svojich rodinných príslušníkov oslobodiť. 

 

Závažné sú i hrozby voči jednotlivým policajtom. Členovia klanov na nich čakajú pred kanceláriami alebo dokonca pred ich bytmi. Hovorca priznáva, že sa s tým nedá nič robiť, pretože samotné postávanie nie je trestným činom. Na psychiku konkrétnych policajtov to však vplyv nepochybne má.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies