Arabská koalícia ohlásila päťdňové humanitárne prímerie

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 16:12 • 2 min
Arabská koalícia ohlásila päťdňové humanitárne prímerie

RIJÁD - Medzinárodná koalícia, ktorá vedie leteckú ofenzívu voči šiitským povstalcom v Jemene, ohlásila dnes päťdňové humanitárne prímerie.

slovakia

left justify in out

Oznámili to saudskoarabské štátne médiá, ktoré citovala agentúra Reuters.

 

Prímerie má vstúpiť do platnosti v nedeľu večer, minútu pred polnocou miestneho času (22.59 h SELČ). Pokoj zbraní má v priebehu piatich dní umožniť doručovanie dodávok humanitárnej pomoci ohrozeným Jemenčanom.

 

Koalícia pod vedením Saudskej Arábie však zdôraznila, že bude reagovať na akékoľvek porušenie prímeria zo strany jemenských povstalcov, takzvaných húsíov.

 

Saudská Arábia a jej spojenci vedú vzdušnú ofenzívu voči Iránom podporovaným vzbúrencom a ich spojencom v Jemene od konca marca tohto roku s cieľom obnoviť vládu exilového prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího.

 

Pri dnešnom nálete na mesto Taíz v strednej časti krajiny prišlo o život najmenej 150 ľudí, oznámila agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne zdravotnícke zdroje.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies