Arabi požadujú uznanie východného Jeruzalema ako palestínskeho hlavného mesta

NETKY.SK • 6 Január 2018, 20:48 • 2 min
Arabi požadujú uznanie východného Jeruzalema ako palestínskeho hlavného mesta

AMMÁN - Arabské štáty sa budú snažiť o medzinárodné uznanie východného Jeruzalema ako palestínskeho hlavného mesta.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v sobotu jordánsky minister zahraničných vecí Ajmán Safadí po tom, ako prezident USA Donald Trump minulý mesiac uznal Jeruzalem ako hlavné mesto Izraela. Safadí sa v jordánskom Ammáne stretol s piatimi ministrami zahraničných vecí arabských krajín a šéfom Ligy arabských štátov (LAŠ) s cieľom rozhodnúť o spoločnej arabskej reakcii na Trumpa.

 

Podľa Safadího sa arabský svet bude usilovať o "globálne politické rozhodnutie uznať palestínsky štát...s východným Jeruzalemom ako jeho hlavným mestom"V roku 2012 Valné zhromaždenie OSN uznalo štát Palestína ako nečlenský pozorovateľský štát. Išlo o územia, ktoré Izrael zabral v roku 1967 vrátane východného Jeruzalema. Mnohé západné krajiny však k bilaterálnemu uznaniu nepristúpili, pripomína agentúra AP s tým, že na základe medzinárodného konsenzu by o osude Jeruzalema mali rozhodnúť rokovania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies