Aquatherm Nitra prináša najnovšie trendy v oblasti technických zariadení budov

NETKY.SK • 7 Február 2017, 13:45 • 2 min
Aquatherm Nitra prináša najnovšie trendy v oblasti technických zariadení budov

NITRA – Prehľad o najnovších technológiách a trendoch v oblasti technických zariadení budov prináša 19. ročník odborného veľtrhu Aquatherm, ktorý sa dnes začal na nitrianskom výstavisku. Predstavujú sa na ňom vystavovatelia vykurovacej, ventilačnej, klimatizačnej, meracej, regulačnej, sanitárnej a ekologickej techniky.

slovakia

left justify in out

„Veľtrh Aquatherm je špecifický tým, že tu vystavujú najmä centrálni importéri a výrobcovia a len minimálne percento montážnych firiem,“ skonštatoval Michal Drážďanský zo spoločnosti MDL Expo, s. r. o., ktorá je organizátorom veľtrhu. Výstava potrvá do 10. februára.

 

Od tohto ročníka prešiel veľtrh Aquatherm Nitra na dvojročný cyklus. „Sú to predovšetkým ekonomické dôvody, ktoré musia naši klienti denne riešiť, ale aj predlžovanie intervalov zavádzania nových výrobkov na trh,“ zdôvodnil toto rozhodnutie Drážďanský. V párnych rokoch sa Aquatherm uskutoční v Prahe, v nepárnych rokoch na nitrianskom výstavisku.

 

Ďalšou novinkou tohtoročnej výstavy je systém elektronickej registrácie návštevníkov, ktorého zmyslom je vytvoriť interaktívnu a rýchlu komunikáciu medzi návštevníkmi a vystavovateľmi prostredníctvom inteligentných telefónov a jednoduchej intuitívnej aplikácie. Návštevníci si môžu skenovať údaje o výrobkoch a ďalej s nimi pracovať v pohodlí svojho domova, skonštatoval Drážďanský.

 

Súčasťou veľtrhu je sprievodný program s podtitulom Budovy s takmer nulovou potrebou energie. Najnovšie riešenia v oblasti technických zariadení budov určené pre projektantov, architektov, zástupcov developerov či stavebných odborníkov ponúkne jednodňová konferencia Techforum 2017. Návštevníci veľtrhu sa môžu bezplatne poradiť so špecialistami Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry, ako dosiahnuť úspory energie.

 

„Pri zvažovaní investície je podstatné vopred si z viacerých zdrojov overiť, aké sú možnosti technických riešení a čo sa naozaj oplatí. Výber je stále širší, preto treba dôsledne porovnávať nielen cenu technológií, ale aj prevádzkové náklady a spoľahlivosť dodávateľa. Podstatné je hľadať užitočné a systematické riešenia,“ povedala generálna riaditeľka Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Svetlana Gavorová.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies