Aprílové zemetrasenie v Nepále poškodilo 4 úseky trekkingovej trasy na Everest

NETKY.SK • 7 August 2015, 15:14 • 2 min
Aprílové zemetrasenie v Nepále poškodilo 4 úseky trekkingovej trasy na Everest

KÁTHMANDU - Podľa hodnotenia vykonaného na požiadanie nepálskej vlády poškodilo aprílové ničivé zemetrasenie celkovo štyri úseky trekingovej trasy vedúcej na najvyšší štít sveta Mount Everest.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP. Stavebná firma Miyamoto International tiež uviedla, že 17 percent ubytovacích zariadení na trase bolo zničených. Túra po trase z letiska Lukla do základného tábora na himalájskom štíte Mount Everest trvá približne týždeň. Každý rok po nej prejde okolo 40.000 západných turistov.

 

Nepálski predstavitelia vyhlásili, že škody budú opravené čoskoro po skončení obdobia monzúnových dažďov, ešte pred príchodom návštevníkov počas jesennej turistickej sezóny. Prevádzkovatelia trekingových a horolezeckých agentúr kritizovali skoršie hodnotenie trekingových trás na himalájsky štít Annapurna od firmy Miyamoto International ako urobené narýchlo a bez konzultácií. Nepálska vláda však toto hodnotenie uznala. Obrovské zemetrasenie v apríli zabilo približne 8900 ľudí a zničilo státisíce domov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies