Aprílové rokovania sú poslednou šancou Iránu, aby sa vyhol útoku

NETKY.SK • 14 Marec 2012, 12:27 • 2 min
Aprílové rokovania sú poslednou šancou Iránu, aby sa vyhol útoku

Aprílové rokovania sú poslednou šancou Iránu, aby sa vyhol útoku - Politika Spojené štáty varujú, že aprílové šesťstranné rokovania o iránskom jadrovom programe budú poslednou šancou pre Teherán na vyhnutie sa americkému útoku. Uviedol to dnes ruský denní

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty varujú, že aprílové šesťstranné rokovania o iránskom jadrovom programe budú poslednou šancou pre Teherán na vyhnutie sa americkému útoku. Uviedol to dnes ruský denník Kommersant s odvolaním sa na nemenovaného diplomata.
      Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová podľa denníka požiadala svojho ruského rezortného partnera Sergeja Lavrova na okraj pondelkového zasadania Bezpečnostnej rady OSN v New Yorku, aby na tento aspekt upozornil iránske úrady.
      Západné štáty obviňujú Irán z vývoja jadrových zbraní. Teherán to vždy popieral - tvrdiac, že jeho jadrový program má výlučne civilné ciele.
      Ruský diplomat uviedol pre Kommersant, že USA a Izrael by mohli zaútočiť na Irán pred koncom tohto roka.
      "Izraelčania v podstate vydierajú (prezidenta) Baracka Obamu," povedal. "Buď bude musieť podporiť vojnu, alebo stratí podporu (vplyvnej židovskej loby)."
      Hoci oficiálna diplomatická pozícia v Moskve je, že aprílové rokovanie nebude poslednou šancou, ako to vidí Washington, ruská vláda sa aj tak pripravila na možnosť vojny, konštatujú noviny.
      "Počítame s opatreniami v prípade vojny s Iránom. Mobilizovali sme naše sily," povedal predstaviteľ ruského ministerstva obrany pod podmienkou anonymity.
      Vyjadril pritom obavu, že ak vypukne vojna, davy utečencov budú prúdiť z Iránu do susedného Azerbajdžanu, čo by na Kaukaze spôsobilo nestabilnú situáciu, informovala agentúra RIA Novosti. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies