Apple zníži výrobu iPhonov a AirPodov

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 06:00 • 2 min
Apple zníži výrobu iPhonov a AirPodov

SAN FRANCISCO/TOKIO – Americký koncern Apple plánuje znížiť výrobu iPhonov a AirPodov. Dôvodom je spomalenie dopytu pre krízu na Ukrajine a rastúcu infláciu. Uviedli to v pondelok japonské hospodárske noviny Nikkei s odvolaním sa na zdroje oboznámené s touto záležitosťou.

slovakia

left justify in out

img

 

Apple plánuje v budúcom štvrťroku vyrobiť o 20 % menej smartfónov iPhone alebo približne 2 až 3 milióny kusov, než pôvodne plánoval, napísali noviny a dodali, že Apple počíta tiež so znížením dodávok AirPodov z roku 2022 o viac ako 10 miliónov kusov. Správy o slabšom dopyte odzrkadľujú prognózy analytikov, ktorí varovali, že blokády spojené s ochorením COVID-19 v čínskych mestách a prudký nárast inflácie v dôsledku konfliktu na Ukrajine by tento rok mohli poškodiť dopyt po smartfónoch.

 

img

 

Podľa analytikov zvlášť Apple čelí ťažkostiam v súvislosti s nedostatočným vylepšením dizajnu najnovšieho iPhonu SE a zvýšením jeho ceny o 30 USD (27,27 eura) oproti modelu z roku 2020. Spoločnosť TF International Securities v pondelok znížila odhad predaja iPhonov SE v tomto roku na 15 miliónov až 20 miliónov kusov z predchádzajúcich 25 miliónov na 30 miliónov kusov. Experti očakávajú, že Apple uvedie na trh úplne nový rad iPhonov koncom tohto roka, ale upozorňujú, že je príliš skoro predpovedať akýkoľvek vývoj jeho predaja.

 

img

 

(1 EUR = 1,1002 USD)

 

Možno vás zaujme: Je dôležité, aby si krajiny EÚ vymieňali údaje o utečencoch z Ukrajiny, uviedol Mikulec




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies