Apple zaplatí až 200.000 USD za odhalenie bezpečnostných medzier

NETKY.SK • 6 August 2016, 13:00 • 2 min
Apple zaplatí až 200.000 USD za odhalenie bezpečnostných medzier

LAS VEGAS - Apple v budúcnosti zaplatí vybraným odborníkom a hackerom za odhalenie bezpečnostných medzier.

slovakia

left justify in out

Prémia by mohla dosiahnuť až 200.000 USD (179.275,73 eura). Informovala o tom agentúra DPA.

Apple tak nasleduje príklad Google či Microsoftu, ktorý už dlhší čas používajú podobný program. Na rozdiel od nich však Apple spočiatku nebude platiť každému, ale len odborníkom ktorí už v minulosti poukazovali na chyby. V priebehu času je Apple pripravený pribrať do kruhu vyvolených aj ďalších expertov.

 

Najvyššiu možnú odmenu 200.000 USD dostane ten, kto odhalí chybu v softvére, ktorý je dôležitý pre bezpečné naštartovanie prístroja. Polovicu z tejto sumy môžu očakávať tí, ktorí nájdu spôsob získania prístupu k dôverným dátam v telefónoch iPhone. Patria k nim, napríklad uložené dáta, ktoré otvoria telefón pomocou odtlačku prsta.

 

Ak odborníci odhalia metódu, ktorá umožní neautorizovaný prístup k dátam v rámci služby iCloud, majú nárok na 50.000 USD. V rovnakej výške budú odmenené upozornenia na slabiny, ktoré umožnia nahratie vírusov.

 

Apple týmto programom reaguje na čoraz komplikovanejšie nachádzanie softvérových a bezpečnostných chýb. Zároveň chce motivovať hackerov k tomu, aby chyby oznámili výrobcovi, a nepredávali ich tretej strane. Napríklad, startup Zerodium vlani vypísal odmenu jedného milióna dolárov za mechanizmy, ktoré by vyradili operačný systém iOS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies