Apple žaluje Samsung o takmer 380 miliónov za porušenie patentov na iPhone

NETKY.SK • 14 November 2013, 09:05 • 2 min
Apple žaluje Samsung o takmer 380 miliónov za porušenie patentov na iPhone

SAN JOSE - Medzi spoločnosťami Apple a Samsung sa začal ďalší súdny spor pre porušenie patentov. Právny zástupca spoločnosti Apple Harold McElhinny v stredu uviedol, že spoločnosť Samsung by mala zaplatiť 379,8 mil. USD za porušenie piatich patentov na zariadenia iPhone.

slovakia

left justify in out

Právny zástupca spoločnosti Samsung William Price vyhlásil, že juhokórejská spoločnosť by mala zaplatiť iba približne 52,7 mil. USD. "Apple jednoducho žiada vyššiu sumu, než na akú má nárok," povedal Price.

Podľa McElhinnyho predajom prístrojov, ktoré porušujú patenty, spoločnosť Samsung získala tržby vo výške 3,5 mld. USD. Podľa jeho slov Samsung predal 10,7 mil. takýchto smartfónov a Apple má nárok na plné odškodné. 

V marci spoločnosť Apple vysúdila od Samsungu približne jednu miliardu dolárov, keďže bola porota na súde presvedčená, že Samsung kopíroval patenty Apple. Ide napríklad o dizajn čiernej sklenenej obrazovky, či pohyby prstov na oddialenie a priblíženie objektov na obrazovke. Sudkyňa Lucy Koh však rozhodla, že porota urobila chyby pri výpočte výšky kompenzácie a nariadila obnoviť súdne konanie. Sporných je tak 400 mil. USD z pôvodnej sumy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona