Apple vyvíja elektromobil s automatickým riadením

NETKY.SK • 18 Február 2015, 13:37 • 2 min
Apple vyvíja elektromobil s automatickým riadením

NEW YORK - Technologický gigant Apple chce rozšíriť svoje aktivity za mobilné zariadenia a plánuje venovať sa vývoju elektromobilu, ktorý nebude potrebovať vodiča. Podľa zdroja z automobilového priemyslu americký koncern už rokuje s expertmi výrobcov áut a dodávateľmi. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Zdroj uviedol, že Apple prehodnocuje možnosti ako vyrábať kompletné autá a nielen softvér pre automobily alebo jednotlivé komponenty. "Nezdá sa, že chcú veľa pomoci od výrobcov áut," uviedol zdroj, ktorý nechcel byť menovaný.

 

Apple zhromažďuje informácie týkajúce sa dielcov a produkcie, pričom sa sústreďuje na technológie pre elektromobily a skúma potenciál automatizovaného riadenia, uviedol zdroj. Automobilky podľa zdroja v súčasnosti vyvíjajú autá s plne automatizovaným riadením. "Apple má záujem o všetky možné spôsoby ako vyvinúť takéto auto."

 

Koncern zrejme vyvinie a predstaví elektromobil. Zatiaľ však nie je jasné, či to bude plne automatické vozidlo, uviedol zdroj. Hovorca Apple v Londýne odmietol komentovať "fámy a špekulácie".

 

Apple výrazne zvyšuje svoje ambície v oblasti automobilových technológií, ktoré sa dostali už do centra záujmu napríklad internetového koncernu Google. Google už vyvinul prototyp auta s plne automatizovaným riadením.

 

Americký denník Wall Street Journal (WSJ) v piatok (13. 2.) priniesol správu, že koncern Apple koncom vlaňajška založil tajné laboratórium, kde bude vyvíjať vlastné elektrické auto. Projekt s krycím menom Titan zamestnáva niekoľko stoviek ľudí. Predstavitelia Apple sa podľa WSJ stretli s automobilovými dodávateľmi, ako je napríklad rakúska firma Magna Steyr, ktorá je divíziou Magna International.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona