Apple vlani predal dvakát viac inteligentných hodiniek ako smartfónov

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 18:35 • 2 min
Apple vlani predal dvakát viac inteligentných hodiniek ako smartfónov

NEW YORK - Americký koncern Apple predal vlani podľa odhadu expertov dvakrát viac inteligentných hodiniek Apple Watch ako smartfónov iPhone po ich uvedení na trh. Uviedla to agentúra RTTNews s odvolaním sa na článok v amerických novinách Wall Street Journal (WSJ).

slovakia

left justify in out

Podľa WSJ analytici odhadujú, že Apple predal zhruba 12 miliónov Apple Watch v prvom roku od ich uvedenia na trh v apríli 2015. Priemerná cena hodiniek dosiahla 500 USD (443,89 eura), čo naznačuje, že tržby z ich predaja sa vyšplhali na 6 miliárd USD.

 

Na porovnanie, smartfónov iPhones sa v roku 2007, keď ich koncern uviedol na trh, predalo približne šesť miliónov kusov, čo je zhruba polovica z počtu predaných hodiniek. Apple Watch sú napredávanejšie inteligentné hodiny na svetových trhoch, aj keď Apple zatiaľ presné čísla nezverejnil, pre obavy, že by tieto údaje pomohli konkurencii.

 

Spoločnosť IDC, ktorá sa venuje prieskumu trhov, odhaduje, že Apple Watch sa vlani podieľali približne 61 % na celkovom globálnom predaji inteligentných hodiniek, aj keď sa im nevyhli technické problémy, ako je slabá výdrž batérií a obmedzená funkčnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies