Apple uviedol na trh nové iPhony: Japonci čakali vonku napriek smrtiacemu tajfúnu!

NETKY.SK • 20 September 2013, 12:48 • 2 min
Apple uviedol na trh nové iPhony: Japonci čakali vonku napriek smrtiacemu tajfúnu!

TOKIO - Spoločnosť Apple dnes začala predaj dvoch najnovších modelov iPhone, konkrétne iPhone 5S a lacného iPhone 5C. Podobne ako v minulých rokoch sa pred jej predajňami vytvorili dlhé rady. V Japonskom Tokiu ľudia Čakali aj napriek tomu, že vonku zúril smrtiaci tajfún.

slovakia

left justify in out

Ani vietor o rýchlosti 160 km/h a silný dážď neodradil fanúšikov produktov firmy Apple, aby si vystáli radu na nový iPhone 5S, alebo iPhone 5C. Čakajúci však mali šťastie, pretože tesne predtým, než tajfún nabral na sile, ich zamestanci obchodu pustili dnu, aj napriek tomu, že bolo len 7:30 a obchod otvárajú až o desiatej.

Tajfún v Japonsku zabil už dvoch ľudí a tucet už zranil. Títo fanatici Apple produktov mohli byť šťastní, že vyviazli len s premočenými vecami.

Okrem Japonska  sa iPhone 5S a iPhone 5C začali predávať aj v Austrálii, Hongkongu, Singapure, Nemecku, vo Francúzsku, v Británii, USA a Číne.

V poslednej menovanej krajine bol však počet záujemcov nižší, len približne 50, keďže sa museli zaregistrovať online a až následne si budú môcť telefóny vyzdvihnúť. Je to však prvýkrát, čo firma Apple uviedla na trh nové modely v Číne v rovnaký deň ako inde. Pôvodne si na ne čínski zákazníci museli počkať približne tri mesiace. Firma sa však evidentne snaží prilákať viac zákazníkov v krajine, ktorá je najväčším trhom s mobilnými telefónmi.

Predaj počas prvého víkendu bude kľúčový pre pozíciu firmy potom, čo nový produkt uviedla na trh až po roku a jej podiel na ňom klesol v prospech konkurencie ako Samsung Electronics. Minulý rok, keď spoločnosť uviedla na trh iPhone 5, predala za prvé tri dni rekordných vyše 5 miliónov telefónov. Či tento počet prekoná, bude závisieť najmä od úspechu predaja iPhone 5S.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies