Apple úmyselne porušoval patenty firmy VirnetX: Zaplatí pokutu vyše 625 miliónov dolárov!

NETKY.SK • 4 Február 2016, 15:19 • 2 min
Apple úmyselne porušoval patenty firmy VirnetX: Zaplatí pokutu vyše 625 miliónov dolárov!

NEW YORK - Americká firma Apple musí spoločnosti VirnetX Holding zaplatiť za nelegálne používanie jej internetových bezpečnostných technológií viac ako 625 mil. USD.

slovakia

left justify in out

Rozhodla o tom federálna porota v USA, ktorá uviedla, že porušenie licenčných práv firmou Apple bolo úmyselné.


Suma, ktorú musí spoločnosť Apple zaplatiť za nepovolené používanie technológií vo svojich aplikáciách FaceTime a iMessage, je vyššia než 532 mil. USD, ktoré pôvodne požadovala firma VirnetX. Rozhodnutie súdu pre technologickú firmu Apple nepredstavuje hrozbu, keďže minulý týždeň informovala o rekordnom zisku v prvom kvartáli vo výške 18,4 mld. USD. Avšak v prípade súdneho sporu o nepovolené používanie patentu je suma, ktorú musí Apple zaplatiť, vysoká.
"Verdikt nás prekvapil a sklamal. Prípady ako tento potvrdzujú nevyhnutnosť patentovej reformy," uviedla v stanovisku spoločnosť Apple a dodala, že sa proti rozhodnutiu odvolá. V deň verdiktu firma podala návrh, aby sudca Robert Schroeder označil proces za chybný, keďže advokáti firmy VirnetX počas záverečnej reči údajne zavádzali porotu. Právnik spoločnosti VirnetX, ktorej väčšinu príjmov tvoria licenčné poplatky, Jason Cassady uviedol, že "porota pochopila to, čo sme hovorili celý čas: Apple porušoval patentovanú technológiu firmy VirnetX už dlhé roky."


Je to už druhý súdny proces medzi firmami Apple a VirnetX. V novembri 2012 súd rozhodol, že firma Apple vo svojich produktoch nelegálne použila štyri patenty spoločnosti VirnetX a prikázal jej uhradiť odškodné vo výške 368,2 mil. USD.

(1 EUR = 1,0933 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies