Apple údajne hľadá možnosti rozšírenia svojho podnikania

NETKY.SK • 19 Február 2014, 10:02 • 2 min
Apple údajne hľadá možnosti rozšírenia svojho podnikania

BRATISLAVA - Spoločnosť Apple uvažuje, že začne pôsobiť na trhu s automobilmi a s medicínskymi prístrojmi. Firma chce týmto spôsobom diverzifikovať zdroje svojich príjmov, keďže rast, ktorý čerpal z predaja prístrojov iPad a iPhone, spomaľuje. Tieto informácie priniesol denník San Francisco Chronicle.

slovakia

left justify in out

Šéf spoločnosti Apple pre akvizície Adrian Perica sa podľa informácií denníka minulý rok stretol so zakladateľom Tesla Motors Elonom Muskom. Podľa analytikov by spoločnosť Apple mohla mať záujem o akvizíciu tejto spoločnosti. Apple taktiež skúma možnosti vstupu na trh s medicínskymi prístrojmi. Spoločnosť sa zaujíma aj o senzory, ktoré by mohli predpovedať srdcový infarkt analýzou zvuku, ktorý vydáva krv svojim prúdením v artériách. Vysokopostavený predstaviteľ spoločnosti Apple Jeff Williams sa stretol so šéfkou amerického Úradu pre potraviny a liečivá (FDA) Margaret Hamburgovou a taktiež s Jeffreym Shurenom, ktorý vykonáva dozor nad udeľovaním povolení na výrobu medicínskych zariadení. Spoločnosť Apple tieto správy nekomentovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies