Apple prevzal izraelskú technologickú firmu PrimeSense

NETKY.SK • 25 November 2013, 16:31 • 2 min
Apple prevzal izraelskú technologickú firmu PrimeSense

NEW YORK - Apple prevzal izraelskú technologickú firmu PrimeSense. Cena akvizície nebola zverejnená. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa PrimeSense Kayla Egbert potvrdila transakciu a dodala, že firma nezverejní žiadne ďalšie detaily. PrimeSense vznikla v roku 2005 a vyrába čipy, ktoré sa používajú pri trojdimenzinálnom snímaní. Je to firma, od ktorej pochádza Kinect pre hernú konzolu Microsoftu Xbox 360. Kinect je senzor umožňujúci ovládanie pohybom.

Izraelský ekonomický denník Calcalist minulý týždeň uviedol, že Apple sa dohodol na kúpe PrimeSense za 345 miliónov USD (255,3 milióna eur). Podľa All Things D, blogu amerického denníka Wall Street Journal, by kúpna suma mohla byť ešte o 20 miliónov USD vyššia.

PrimeSense dodal techniku pre Kinect, ktorý umožňuje pohybom ovládať hernú konzolu Xbox 360. Kamery a senzory Kinectu zaznamenávajú pohyby a pozície hráčov. Microsoft vyvíja pre novú hernú konzolu Xbox One ďalšiu verziu Kinectu už sám.

Už nejaký čas sa špekulovalo o záujme Apple o ovládanie pohybom a o firmu PrimeSense. Koncern by mohol vylepšiť ovládanie svojho settopboxu Apple TV, okrem toho nie sú vylúčené ani ambície spoločnosti v oblasti hier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies