Apple pre koronavírus dočasne zatvára desiatky svojich predajní v Číne

NETKY.SK • 2 Február 2020, 11:21 • 2 min
Apple pre koronavírus dočasne zatvára desiatky svojich predajní v Číne

SAN FRANCISCO - Americká technologická firma Apple dočasne zatvára 42 svojich predajní v Číne, keďže v krajine sa rýchlo šíri nový koronavírus.

slovakia

left justify in out

Výrobca iPhonov vo vyhlásení uviedol, že zatvára predajne, firemné kancelárie a kontaktné centrá v Číne do 9. februára "na základe najnovších odporúčaní zo strany popredných zdravotníckych expertov". Predaj firmy Apple v Číne prostredníctvom internetu sa však neprerušuje.

 

Predaj sa neohrozí

Čína je tretím najväčším trhom spoločnosti Apple po USA a Európe, pričom zároveň v Číne firma vyrába najviac iPhonov a iných produktov. Daniel Ives, analytik spoločnosti Wedbush Securities však predpokladá, že zatvorenie predajní bude mať na Apple "zanedbateľný" vplyv, hlavne preto, že spotrebitelia v Číne stále budú môcť kupovať iPhony a ďalšie produkty cez internet. Aj keby sa zatvorenie kamenných predajní predĺžilo na celý február, podľa Ivesa to ročný predaj firmy v regióne zníži iba o približne 3 percentá.


img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies