Apple plánuje vyrábať vlastný elektromobil od roku 2020

NETKY.SK • 20 Február 2015, 09:34 • 2 min
Apple plánuje vyrábať vlastný elektromobil od roku 2020

SAN FRANCISCO - Apple chce podľa správy agentúry Bloomberg od roku 2020 začať s výrobou vlastného elektromobilu. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Agentúra Bloomberg s odvolaním sa na osobu oboznámenú so záležitosťou v noci nadnes uviedla, že 200-člennému tímu Apple, ktorý pracuje na vývoji auta, bol stanovený takýto cieľ. Projekt sa však môže oneskoriť, alebo môže byť úplne zrušený, ak nebude vedenie koncernu spokojné s jeho napredovaním.

 

V poslednom čase sa množia signály, že americký technologický gigant pracuje na vývoji vlastného auta. Americký výrobca batérií pre elektromobily A123 Systems obvinil Apple, že odlákal päť jeho špičkových expertov. Spoločnosť A123 Systems preto predpokladá, že Apple buduje veľkú konkurenčnú divíziu.

 

Agentúra Reuters okrem toho zistila od zdrojov z automobilového priemyslu, že Apple chce podľa vzoru Google vyvinúť vlastný elektromobil s automatickým riadením. Tieto plány IT koncernov môžu zvýšiť tlak na tradičné automobilky.

 

Minulý víkend priniesli Wall Street Journal a Bloomberg správy, že tajné oddelenie Apple, ktoré zamestnáva niekoľko stoviek ľudí, vyvíja elektromobil. Ukázalo sa, že do Apple odišli experti napríklad z Daimleru alebo z dodávateľa Autoliv.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona