Apple plánuje v Indii vytvoriť nové vývojové centrum a 4-tisíc nových miest

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 11:51 • 2 min
Apple plánuje v Indii vytvoriť nové vývojové centrum a 4-tisíc nových miest

HYDERABAD - Apple plánuje v indickom Hyderabade vytvoriť nové vývojové centrum, vďaka čomu tam vznikne až 4000 nových pracovných miest. Šéf Apple Tim Cook zároveň ohlásil program v juhoindickom Bangalore, ktorý má podporiť indických softvérových inžinierov pri vývoji aplikácií pre operačný systém iOS. Presná výška investícií nie je známa. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hyderabad je hlavným mestom indického štátu Telangana a je považovaný za technické centrum celej krajiny. Nové zariadenie Apple vznikne v areáli Waverock neďaleko tamojšej univerzity, kde už sídlia ďalšie medzinárodné spoločnosti, napríklad, Accenture, Cap Gemini a indický softvérový gigant TCS.

 

Apple zatiaľ predáva v Indii menej než jedno percento všetkých telefónov iPhone, vlani tu však dosiahol rast 56 %. Pozorovatelia počítajú s tým, že Apple onedlho oznámi v Indii aj spustenie výroby, čo by ho oslobodilo od prísnych dovozných ciel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies