Apple odstránil niektoré aplikácie z App Store, obsahovali škodlivý softvér

NETKY.SK • 21 September 2015, 14:22 • 2 min
Apple odstránil niektoré aplikácie z App Store, obsahovali škodlivý softvér

PEKING - Americký koncern Apple dnes oznámil, že odstránil niektoré aplikácie zo svojho obchodu App Store po tom, ako zistil, že obsahujú škodlivý softvér. Ide o nezvyčajné prelomenie bezpečnosti Apple.

slovakia

left justify in out

Týka sa to aplikácií pre iPhony aj iPady využívané v Číne. Apple obvinil z týchto problémov vývojárov, ktorí pravdepodobne použili niektoré neoficiálne, falošné verzie jeho softvérových nástrojov pri vývoji aplikácií. Tieto verzie boli dostupné na čínskych internetových stránkach a obsahovali škodlivý softvér.

 

Apple detaily nezverejnil, ale spoločnosť Tencent, ktorá prevádzkuje populárnu aplikáciu WeChat, oznámila, že jej odborníci odhalili škodlivý kód.

 

Ten sa rozšíril do systému cez falošnú verziu nástrojov Xcode, ktoré sa používajú pri vytváraní aplikácií pre iPhony a iPady. Americký koncern tvrdí, že vývojári získali túto falošnú verziu z "nedôveryhodných zdrojov".

 

Apple už problematické aplikácie odstránil zo svojho obchodu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona