Apple najalo šéfa módnej značky Yves Sait Laurent

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 08:00 • 2 min
Apple najalo šéfa módnej značky Yves Sait Laurent

SAN FRANCISCO - Americký výrobca počítačov a mobilných zariadení Apple zamestnal bývalého riaditeľa francúzskej luxusnej skupiny Yves Sait Laurent, ktorý má mať vo firme na starosti "špeciálne projekty".

slovakia

left justify in out

"Sme nadšení, že Paul Deneve prijal ponuku pracovať pre Apple. Jeho úlohou bude riadenie špeciálnych projektov v úlohe viceprezidenta spoločnosti priamo podriadeného Timovi Cookovi," povedala hovorkyňa spoločnosti Kristin Huguetová. Neupresnila však, aké "špeciálne projekty" by Deneve mohol dostať na starosti.

Apple ešte stále hľadá náhradu za šéfa maloobchodného predaja Johna Browetta, ktorého spoločnosť prepustila minulý rok. Na internete sa však už objavili špekulácie o tom, že Denevove skúsenosti z oblasti luxusného tovaru by americkej spoločnosti mohli pomôcť pri uvádzaní nových produktov - napríklad fámami opradených bájnych hodiniek iWatch. Mladí ľudia nenosia hodinky, bolo by preto úlohou výrobcu "presvedčiť ich, že sú tak úžasné, že ich budú chcieť nosiť", povedal generálny riaditeľ Apple Tim Cook na konferencii v máji. 

Paul Deneve do spoločnosti Yves Sait Laurent nastúpil v roku 2011 po tom, ako pôsobil na manažérskych postoch v módnych značkách Courréges, Nina Ricii a Lanvin. V rokoch 1990 až 1997 pracoval na marketingovom a obchodnom oddelení spoločnosti Apple v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies