Apple má novú centrálu, je jednou z energeticky najefektívnejších budov na svete

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 16:04 • 2 min
Apple má novú centrálu, je jednou z energeticky najefektívnejších budov na svete

LOS ANGELES - Apple bude mať svoju novú centrálu, do ktorej sa zamestnanci presťahujú už v apríly.

slovakia

left justify in out

Obrovský „Apple Park“ sa rozprestiera na 710-tisíc metroch štvorcových v slnečnej Kalifornii, v Cupertine. Zamestnávať bude až 12-tisíc ľudí. Práce na jej dokončenie sa odhadujú na koniec leta 2017.

 

Na počesť spoluzakladateľa spoločnosti Steva Jobsa, auditórium ponesie jeho meno. „Stevova vízia pre Apple siaha ďaleko za obdobie, ktoré s nami strávil. Jeho úmyslom bolo, aby sa Apple Park stal domovom inovácie pre generácie, ktoré ešte len prídu,“ vyhlásil v stanovisku CEO Apple Tim Cook.

 

„Pracovné priestory i parky sú navrhnuté tak, aby inšpirovali náš tím a pomáhali aj životnému prostrediu. Vytvorili sme jednu z energeticky najefektívnejších budov na svete a celý areál pobeží výhradne na obnoviteľnej energii,“ zdôraznil Cook.

 

V priestoroch Apple parku sa bude nachádzať Divadlo Steva Jobsa, návštevnícke centrum, Apple Store, kaviareň, trasa na behanie, rybník a dokonca ovocný sad,  miesta voľne prístupné verejnosti. Prístup verejnosti bude však samozrejme vymedzený o priestor určený iba pre zamestnancov.

 

Celá táto budova bude čerpať obnoviteľnú energiu so solárnych panelov, umiestnených na streche.

Akcie Apple momentálne dosahujú svoje maximá a investori znovu veria  tomuto technologickému gigantu. Informoval magazín Forbes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies