Apple je najhodnotnejšou firmou v histórii

NETKY.SK • 21 August 2012, 11:29 • 2 min
Apple je najhodnotnejšou firmou v histórii

Apple je najhodnotnejšou firmou v histórii

slovakia

left justify in out

img

Apple je najhodnotnejšou firmou v histórii.
      Akcia amerického koncernu v pondelok (20. 8.) dočasne posilnila na vyše 660 USD, čo znamená, že celková burzová hodnota Apple dosiahla 621 miliárd USD (504,88 miliardy eur). Predchádzajúci rekord v hodnote neštátnej firmy stanovil v roku 1999 Microsoft.
      Trhová kapitalizácia Apple prekročila 600-miliardovú hranicu len v piatok (17. 8.). Najhodnotnejšou firmou na svete je koncern už od konca minulého roka.
      Príčinou posilňovania akcie Apple sú očakávania, že koncern na jeseň predstaví nové produkty. Novú generáciu iPhonov - iPhone 5 - by mali predstaviť 12. septembra. Okrem toho sa už dlhšie hovorí o tom, že Apple uvedie na trh menší a lacnejší iPad, ktorým bude môcť konkurovať 200-dolárovým tabletom od Google a Amazonu. Lacnejší iPad aktuálne stojí v USA 400 USD. Šéf koncernu Tim Cook naznačil, že Apple nechce konkurencii úplne prenechať segment lacnejších tabletov.

Zdroj: TASR/Spiegel.de



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona