Apple, IBM a Japan Post vytvoria aplikácie pre japonských seniorov

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 18:56 • 2 min
Apple, IBM a Japan Post vytvoria aplikácie pre japonských seniorov

NEW YORK - Apple hľadá netradičné cesty, ako zvýšiť predaj svojich tabletov iPad. Vďaka partnerstvu s koncernom IBM a japonským holdingom Japan Post sa majú do roka 2020 dostať tablety do rúk piatim miliónom starších Japoncov. Informovali o tom agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

IBM v rámci partnerstva vyvinie špeciálne aplikácie pre seniorov, ktoré im majú pomôcť zvládať každodenný život a udržiavať kontakt s rodinou. Projekt Apple má rozšíriť súčasný program Japan Post, v rámci ktorého poštári kontrolujú svojich starších klientov.
     

Spoločnosti dúfajú, že vzhľadom na starnúcu populáciu vo svete budú japonský príklad nasledovať aj ďalšie krajiny.
     

Apple a IBM vytvorili partnerstvo v minulom roku s cieľom vytvoriť mobilné aplikácie pre celý rad sektorov. Partnerstvo doteraz vytvorilo 22 aplikácií. Apple zároveň dúfa, že spolupráca s IBM mu umožní predať viac tabletov podnikovým klientom. Apple v predchádzajúcom kvartáli predal celkovo 12,6 milióna tabletov, čo je medziročne takmer o 25 % viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona