Apple dá ďalšiu miliardu eur na čipové centrum v Mníchove

NETKY.SK • 2 Marec 2023, 16:0 • 2 min
Apple dá ďalšiu miliardu eur na čipové centrum v Mníchove

MNÍCHOV - Americký technologický gigant Apple vo štvrtok oznámil, že investuje ďalšiu miliardu eur do rozšírenia svojho centra dizajnu mikročipov v nemeckom Mníchove.

slovakia

left justify in out

Investícia, ktorá sa má rozložiť na nasledujúcich šesť rokov, nadväzuje na predchádzajúci záväzok vo výške jednej miliardy eur ohlásený v roku 2021, keď spoločnosť Apple urobila z Mníchova svoje európske "Silicon Design Centre". "Naše mníchovské tímy sú na špičke inovácií a pomáhajú nám predstaviť si nové technológie v srdci produktov, ktoré vyrábame," povedal Tim Cook, generálny riaditeľ Apple. Tento krok je súčasťou stratégie Apple, ktorý chce vyvíjať vlastné čipy pre iPhony, iPady, MacBooky a ďalšie produkty, aby znížil závislosť od externých dodávateľov.

 

Zmeny v dodávateľských reťazcoch počas pandémie ochorenia COVID-19 spôsobili globálny nedostatok polovodičov, ktorý brzdil dôležité priemyselné odvetvia a prinútil Európu a USA, aby hľadali spôsoby, ako sa stať menej závislými od ázijskej výroby. Apple uviedol, že jeho najnovšia investícia bude financovať vytvorenie troch nových výskumných a vývojových pracovísk v už existujúcom mníchovskom centre, kde tak pribudne približne 2000 pracovných miest. Tímy výskumu a vývoja v Mníchove sa budú podieľať na vývoji produktov, ktoré budú mať "vyšší výkon, efektivitu a úsporu energie", povedal Johny Srouji, senior viceprezident pre hardvérové technológie spoločnosti Apple. Apple má v Nemecku približne 4500 zamestnancov a od roku 1981 pôsobí v Mníchove. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona