Apple Corps Ltd. čelí žalobe za porušenie autorských práv

NETKY.SK • 13 September 2016, 10:58 • 2 min
Apple Corps Ltd. čelí žalobe za porušenie autorských práv

LONDÝN - Spoločnosť Apple Corps Ltd., ktorú založili členovia už nefungujúcej britskej kapely The Beatles, čelí žalobe za porušenie autorských práv.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia firmy Sid Bernstein Presents, LLC uviedli, že ich spoločnosť je vlastníkom pôvodného záznamu koncertu spomínanej skupiny na Shea Stadium v New Yorku z roku 1965. Túto nahrávku použil režisér Ron Howard v dokumente The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years, ktorý uvedú do slovenských kín 15. septembra.


Podľa žaloby, Sid Bernstein, ktorý pomohol formácii preraziť v USA, takisto stál za spomínaným vystúpením a objednal filmový štáb. Zástupcovia slávneho promotéra tiež uviedli, že niekdajší manažér kapely Brian Epstein následne bez povolenia spravoval záznam, ktorý sa objavil aj v snímkach The Beatles at Shea Stadium (1966), The Beatles Anthology (1995) a The Last Play at Shea (2010). Žalobu sa rozhodli podať po tom, ako spoločnosť U.S. Copyright Office odmietla registrovať ich autorské práva a zástupcovia Apple Corps Ltd. umožnili použiť remastrovanú nahrávku v spomínanom novom dokumente.


Snímka The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years sa zameriava na koncertné obdobie skupiny z rokov 1962 až 1966. Spolupracovali na nej aj niekdajší členovia formácie Paul McCartney a Ringo Starr, ale aj vdova po spevákovi a gitaristovi Johnovi Lennonovi Yoko Ono a vdova po gitaristovi Georgeovi Harrisonovi Olivia Harrison.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies