Apple a Samsung dostali v Taliansku miliónové pokuty

NETKY.SK • 25 Október 2018, 14:52 • 2 min
Apple a Samsung dostali v Taliansku miliónové pokuty

RÍM - Apple a Samsung dostali v Taliansku miliónové pokuty. Dôvodom je plánované zníženie funkčnosti smartfónov, ako uviedol taliansky protimonopolný úrad.

slovakia

left justify in out

Apple dostal pokutu vo výške 10 miliónov eur a Samsung vo výške 5 miliónov eur. "Apple and Samsung uplatnili neférové obchodné praktiky," uvádza sa v stanovisku protimonopolného úradu.

 

 

Oba koncerny totiž prostredníctvom softvérových aktualizácií spomalili staršie telefóny. To "spôsobilo vážne poruchy a významne znížilo výkon", čo podnecovalo užívateľov, aby si kúpili nové telefóny, uviedol úrad.

 

Dodal, že obe firmy povzbudzovali užívateľov, aby si aktualizovali operačný systém, ale neobjasnili im zvýšené požiadavky, ktoré bude mať nový softvér na smartfóny.

 

Samsung uviedol, že ho rozhodnutie "sklamalo" a že sa proti nemu odvolá. "Samsung nevydal žiaden softvér, ktorý znížil výkon telefónu Galaxy Note 4. Naopak, Samsung vždy vydáva softvérové aktualizácie, ktoré umožňujú našim zákazníkom najlepší možný zážitok."

 

Obe firmy musia zverejniť na svojich talianskych webových stránkach oznámenie o rozhodnutí protimonopolného úradu.

Apple minulý rok priznal, že vedome spomalil niektoré staršie iPhony, pretože výkon ich baterky sa časom znížil. Uviedol, že dôvodom bola snaha o predĺženie životnosti prístrojov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona