Apokalyptické FOTO Rozsiahly požiar v kanadskej Alberte spôsobil škody za 760 miliónov dolárov

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 17:23 • 2 min
Apokalyptické FOTO Rozsiahly požiar v kanadskej Alberte spôsobil škody za 760 miliónov dolárov

OTTAWA - Rozsiahly požiar v kanadskej provincii Alberta spôsobil podľa najnovších informácií v dôsledku nerealizovanej produkcie ropy z ropných pieskov škody zhruba za 760 miliónov USD (673,82 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Analytici uviedli, že za posledné dva týždne sa pre požiar každý deň nevyťažilo okolo 1,2 milióna barelov ropy (1 barel = 159 litrov). Informoval o tom server BBC. Uvedená hodnota predstavuje 0,33 % z očakávaného tohtoročného hrubého domáceho produktu (HDP) provincie Alberta. V prípade celej Kanady spomínaná suma predstavuje 0,06 % predpokladaného HDP.

 

"To sú vysoké čísla," povedal analytik zo spoločnosti IHS Energy Kevin Birn. Ako dodal, aj bez požiaru ropný priemysel pocítil v 1. štvrťroku nepriaznivé dôsledky veľmi nízkych cien, ktoré boli nižšie než inde vo svete. Očakáva však, že keď sa požiar dostane pod kontrolu, firmy ťažiace z ropných pieskov, ktoré patria k najväčším energetickým spoločnostiam vo svete, sa budú snažiť čo najskôr produkciu opätovne naštartovať.

 

Situácia by sa mohla zlepšiť počas víkendu, na ktorý meteorológovia hlásia dážď. Požiar už zasiahol 3527 štvorcových kilometrov a postupne sa posúva na východ k hranici provincie Saskatchewan.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies