APOEL Nikózia - Slovan Bratislava 0:0 v 1. zápase 3. predkola

NETKY.SK • 27 Júl 2011, 08:33 • 2 min
APOEL Nikózia - Slovan Bratislava 0:0 v 1. zápase 3. predkola

APOEL Nikózia - Slovan Bratislava 0 0 v 1. zápase 3.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Slovana Bratislava remizovali v utorňajšom prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov 2011/2012 na pôde cyperského šampióna APOELu Nikózia 0:0. Zverenci trénera Karla Jarolíma si pred odvetou, ktorá je na programe v stredu 3. augusta o 20.15 h na Pasienkoch, udržali šancu na postup do play off.

      3. predkolo LM 2011/2012, 1. zápas:
      APOEL Nikózia - Slovan Bratislava 0:0
      ŽK: Poursaitides - Guédé, Grendel. Rozhodovali: van Boekel - Boonman, Zeinstra (všetci Hol.), 15.500 divákov.
      zostavy a striedania:
      APOEL: Chiotis - Poursaitides, Kontis, Jorge, Boaventura - Morais, Pinto - Adorno (72. Tričkovski), Charalambides, Manduca (59. Marcinho) - Solari (59. Ailton)
      Slovan: Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Had, Čikoš (86. Ivana) - Kladrubský - Štepanovský (71. Pauschek), Guédé, Grendel (61. Milinkovič), Žofčák - Šebo

      Slovan vstúpil do zápasu dobre, keď počas úvodných piatich minút zahrával pred pokutovým územím súpera sériu štandardiek a APOEL sa nedostal z vlastnej polovice ihriska. Hru kúskoval veľký počet faulov na oboch stranách aj v momentoch, keď sa už APOEL v poli vyrovnal hosťom. V 20. minúte Žofčák naservíroval loptu Kladrubskému, ktorý sa spoza šestnástky snažil obstreliť Chiotisa, ale od gólu ho delili decimetre. Hráči cyperského majstra chceli sústavným držaním lopty a rýchlym prenášaním hry narušiť štruktúry defenzívy Slovana, ktorá však stála na pevných nohách a súpera k žiadnej šanci nepustila. V prvom polčase vládla na ihrisku prísna obranná taktika oboch tímov, preto sa hralo medzi šestnástkami bez väčších vzruchov.
      Identická dejová línia pokračovala aj po zmene strán. Hráči Slovana až príliš zatiahnutí vzadu čakali na svoju šancu z rýchleho brejku a dovolili domácim tvoriť. Tí boli v koncovke neškodní, aj keď v 55. minúte Putnocký podbehol loptu z rohu, prekvapený Manduca však zakončil slabo a nepresne. Po hodine hry poslal kouč APOLu na ihrisko duo útočne ladených Brazílčanov Ailtona s Marcinhom vo chvíľach, keď sa Cyperčania usadili na polovici súpera a vytvorili si optický tlak. V 64. minúte po centri Charalambidesa nechali obrancovia Slovana trestuhodne osamoteného Kontisa pred Putnockým, brankár "belasých" však predviedol brilantný reflexívny zákrok a zabránil čistému gólu. Už v nadstavenom čase priaznivcom Slovana stuhla krv v žilách, keď strelu Ailtona zblokoval v poslednej chvíli Dobrotka. Hostia nádejný bezgólový výsledok ubránili a hoci sa nevyhli niekoľkým individuálnym chybám, splnili cieľ, s ktorým na Afroditin ostrov cestovali.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona